Több mint két évtizede kezdtünk szőlészettel és borászattal foglalkozni.
A felmenők hagyományai nyomán született a családi vállalkozás, ami a bortermelés mellett italkereskedelemmel is foglalkozik. Kiaknázva a kínálkozó lehetőségeinket és valóra váltva egyik nagy álmunkat, az utóbbi években pálinka és ásványvíz is került termékpalettánkra.

Több mint két évtizede kezdtünk szőlészettel és borászattal foglalkozni Soltvadkerten.

Borainkhoz a szőlőt 85 hektárnyi saját földünkön termesztjük. Ha ezen felül még szükséges, a több ezer hl tároló kapacitásunk feltöltéséhez a közeli gazdák szőlőiből is vásárolunk.

Fontosnak tartjuk, hogy a legkorszerűbb technológiákkal dolgozzunk és a szigorú élelmiszer-biztonsági elvárásoknak is megfeleljünk, ezért folyamatos korszerűsítéseket, fejlesztéseket végzünk palackozó üzemünkben. Saját laboratóriumunkban kontrolláljuk borainkat, hogy pincéinkből állandó minőségű termékek kerüljenek piacra.

A termelésben és a kereskedelemben elért sikereinket a velünk dolgozó összeszokott, stabil csapatnak köszönhetjük. A családi vállalkozás cégcsoporttá válására, de a jelenlegi méret és felépítés megértéséhez szükséges ennek ismertetése is. A szőlő és bor ágazatban évek óta tapasztalható termelési, beszerzési nehézségek, a piaci viszonyok kedvezőtlen alakulása, a multinacionális kereskedő cégeknek való kiszolgáltatottság arra kényszerítette a családi vállalkozás vezetőjét, hogy megtartva a borászati üzletág dominanciáját, más italgyártással foglalkozó tevékenység kiépítését és működtetését is megszervezze.

SZŐLŐTERMESZTÉS

Saját szőlőtermő területekkel rendelkezünk a Szekszárdi és a Kunsági borvidéken. A 85 ha nagyságú terület művelését nagyobb részben gépesítéssel, kisebb részben kézi munkaerő alkalmazásával oldjuk meg. Gépi művelő eszközeink a legmodernebb technikát  képviselik! A kézi munkát igénylő műveletek elvégzésére / metszés, zöldmunka, szüret /  idénymunkásokat is alkalmazunk.

SZŐLŐFELVÁSÁRLÁS

A borkészítéshez jelentős mennyiségben vásárolunk alapanyagot az ország különböző borvidékeiről, pl. a Tokaji, Soproni, Mátraaljai, Mecseki, Tolnai és Kunsági területekről.

A friss szőlő és a bogyózott cefre beszállítására saját tartálykocsis ill. konténeres szerelvények állnak rendelkezésre. Ez biztosítja számunkra a szőlőbetárolás és feldolgozás általunk irányított optimális időpontját.

SZŐLŐFELDOLGOZÁS

Szőlőfeldolgozó üzemünk egy 2002-es nagyberuházás eredménye, melynek köszönhetően a legmodernebb technológiát képviselő olasz gyártmányú szőlődaráló, vörösborerjesztő rotatank és szőlőprés került beüzemelésre, valamint elkészült a must egyidejű hűtött erjesztésére alkalmas, számítógép vezérlésű fermentáló üzem.

BORELŐÁLLÍTÁS

A saját termésű mintegy 5 ezer mázsa szőlő mellé évjárattól függően jelentős mennyiségű szőlőt vásárolunk fel az ország különböző borvidékeiről.

Fő fajták az értékesítési igényeknek megfelelően a Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, illetve a Kékfrankos, Merlot, Zweigelt minőségi fajták mellett az asztali minőségű vegyes szőlők.

BORFELVÁSÁRLÁS

A bor készletünk amennyiben kiegészítésre szorul, ezt elsősorban helyi és környékbeli őstermelőktől történő felvásárlással oldjuk meg.

PALACKOZÁS

A palackozó üzemben jelenleg 2 olasz automata töltősor üzemel. Az egyik vonal az üveges borok töltését végzi. A másik a PET palackos borokat tölti.

A piaci verseny és a partnereink növekvő igényei ösztönzött minket egy élelmiszerbiztonsági-rendszer kiépítésére.

2008-óta működik az élelmiszerbiztonsági rendszerünk: IFS (International Food Standard) nemzetközi élelmiszerszabvány. Ezt évente külső cégek auditálják, a borászatunk minden évben a legmagasabb szinten teljesíti a szabvány követelményeit, ami 95% feletti teljesítményt jelent.

A szabvány bevezetése óta, melynek fontos eleme a nyomonkövetés. A földtől az asztalig elv alkalmazása.

Ezáltal garantálni tudjuk az állandó kiváló minőséget az összes partnerünk részére. A mai borkereskedelem egyik fontos eleme a bizalom. Ezt a bizalmat folyamatosan sikerül megőrizni, mind a vásárlóink, mind a partnereink részéről.

BORÉRTÉKESÍTÉS

Lédig bort exportra értékesítünk, belföldön üvegbe töltött minőségi és tájborokat, valamint asztali minőségű PET palackos borokat forgalmazunk.

A boraink ellenőrzött magas minőségűek! Akkreditált laborvizsgálati jegyzőkönyvvel rendelkeznek! 

Export esetén természetesen alkalmazkodunk a megrendelő kívánságaihoz, így egyedi címkével, grafikával tudjuk a borokat prezentálni.

TERMÉKEINK